Distriktsmusikarane

Distriktsmusikar-ordninga starta opp for meir enn 25 år sidan i Suldal, og er ei gruppe med profesjonelle musikarar som er tilsette i kommunen.

Ensemblet held konsertar, både i Suldal, rundt om i Ryfylke og i regionen elles – også saman med andre musikarar. Dei tar og imot oppdrag frå lag og organisasjonar som er heimhøyrande i Suldal. I kulturskulen er musikarane lærarar på sine instrument, og aktive i prosjekt og samarbeid med dei andre lærarane.

Xenia Berkova

Xenia Berkova kjem frå Slovakia. Ho har studert fiolin ved Konservatoriet og Høgskolen i Bratislava i Slovakia, ved Høgskolen i Stavanger og har ferdig doktorgrad utdanning i Akademie i Banska Bystrica i Slovakia. Xenia har spela i Bratislava Chamber Soloists, Slovak Filharmoni Orchestra, Stavanger Symfoniorkester, Musica Eterna barokk ensemblet, Harald Hårfagre kammerorkester. Ho har vore konsertmester i NORD symfoniorkester og MUNOR-ensemblet. Ho har også spelt på festivalar i Europa, teater og kabaretar, gitt ut plater med Rinaldo folkmusikk og med filmmusikk. Ho var med på musikkonkuranse og vann 2. plass i Slovakia. Ho var på meisterklassar for bl.a. med Alexander Arenkov, Evgenia Chugajeva, Zakhar Bron, Christian Altenburger og Evgeni Grach. Ho har vore tilsett i distriktsmusikargruppa sidan 2004 og liker også å spela bratsj og hardingfele.

Benedicte Årsland

Benedicte Årsland er fødd og oppvaksen i Stavanger. Ho har studert cello på Norges musikkhøgskole i Oslo, ved Sibelius Akademiet i Helsinki og på Folkwang University of Arts i Essen, Tyskland. I tillegg til jobben som distriktsmusikar i Ryfylke, speler Benedicte i det prislønna strykeorkesteret Ensemble Allegria. Saman med Ensemble Allegria har Benedicte gitt ut fleire plater, tre av desse er blitt nominert til Spellemannsprisen. I tillegg til Ensemble Allegria har Benedicte spelt med orkester som Det Norske Kammerorkester, KORK, Stavanger Symfoniorkester og Kristiansand Symfoniorkester. Benedicte er også ein aktiv lærar, og har tidlegare vore ein del av lærarteamet ved Barratt-Dues talentutviklingsprogram for barn og unge. 


Distriktsmusikarane tar i mot oppdrag frå lag og organisasjonar som er heimehøyrande i Ryfylke. Dette er eit gratis tilbod. Ta kontakt seinast 10 dagar før.